۹ گزینه غذایی برای حفظ سلامتی کبد

گیل نگاه: اگرچه سموم مختلف از طرق مختلف می توانند وارد بدن شده و بر اندام های حیاتی تاثیر بگذارند اما انتخاب های آگاهانه برخی مواد غذایی اثر برعکس و خاصیت سم زدایی شگفت انگیز دارد.

کبد در این میان یکی از مهمترین غدد بدن است که وظیفه زدودن سموم از شر مواد مضر مانند الکل، مواد مخدر و … را دارد ضمن این که قند ذخیره شده در بدن را به قند قابل استفاده تبدیل می کند، سلول های قرمز خون قدیمی را از بین می برد، میزان اسیدهای آمینه خون را تنظیم می کند، و منجر به ذخیره آهن و پردازش هموگلوبین خون در بدن می شود.

در این میان برخی مواد غذایی اثر شگفت انگیزی برای حفظ سلامت این ارگان کلیدی بدن دارند:

سیر: یکی از سالم ترین مواد غذایی روی این سیاره است و نقش مهمی در از بین بردن سموم بدن و حفظ سلامت کبد دارد. سیر سرشار از سلنیوم است؛ ماده معدنی که مسئول افزایش آنتی اکسیدان ها در بد است. سیر همچینن غنی از یک نوع اسید آمینه به نام آرژینین است که منجر به آرامش عروق خونی شده و فشار روی کبد را کاهش می دهد. سیر منبع خوبی از ویتامین ب ۶ است که خاصیت ضد التهابی دارد. ویتامین سی موجود در سیر مسئول محافظت از بدن در برابر اکسیداسیون و آسیب سلولی است.

روغن زیتون: تا زمانی که مصرف این نوع روغن در حد اعتدال باشد، یک منبع غذایی مفید برای از بین بردن سموم مضر بدن محسوب می شود. در واقع این نوع روغن به همراه روغن کنف، و بذر کتان پشتیبان های عالی برای کبد برای از بین بردن سموم مضر بدن هستند.

سبزیجات تیره رنگ: این نوع سبزیجات خنثی کننده فلزات سنگین هستند و اثرات مواد شیمیایی و آفت کش ها که ممکن است در مواد غذایی وجود داشته باشد را کاهش می دهند. سبزیجات تیره رنگ به طور طبیعی تصفیه کننده خون هستند و منجر به افزایش کارایی کبد نیز می شوند.

چای سبز: غنی از آنتی اکسیدان ها به خصوص کاتچین است و به محافظت از بدن در برابر سموم و افزایش عملکرد کبد کمک می کند.

گریپ فروت: سرشار از ویتامین سی و حاوی گلوتاتیون است. گلوتاتیون به رشد و ترمیم بافت ها و تولید مواد شیمیایی و پروتئین در بدن کمک می کند. این ماده همچنین باعث تقویت سیستم ایمنی بدن می شود. گریپ فروت همچنین سرشار از ویتامین ث و آنتی اکسیدان است که به بالا رفتن تولید آنزیم های تمیز کننده کبدی و افزایش روند پاکسازی طبیعی کبد منجر می شود.

گردو: مانند سیر حاوی آرژینین است. گردو منبع خوبی از گلوتاتیون، اسیدهای چرب امگا ۳، آنتی اکسیدان ها و چربی های غیر اشباع نیز محسوب می شود. گلوتاتیون و اسیدهای چرب به حفظ عملکرد کبد کمک می کنند.

سیب: غنی از پکتین است؛ ماده ای که برای حفاظت از بدن و حذف سموم از دستگاه گوارش ضروری به نظر می رسد.

زردچوبه: حاوی ماده فعالی به نام کورکممین است؛ نوعی آنتی اکسیدان که اثرات ضد التهابی دارد و همچنین باعث تولید صفرا می شود، جریان خون را افزایش می دهد و به عنوان تصفیه کننده کبد عمل می کند.

(۰)(۰)



کد مطلب: 152443
تاریخ: ۲۱ آبان ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری
گزارش تصویری همیاری شهروندان رشت برای کمک به زلزله‌زدگان کرمانشاه در رستوران «شورکولی»؛

ضیافتی برای دلداری به دل‌های لرزیده

گیل نگاه/اشکان شعبانی:با دلی اندوهگین اما با لبی خندان گرد هم آمده بودند تا به هم‌وطنان زلزله‌زده تاکید کنند کنارتان هستیم تا دست روی زانو بگذارید و بلند شوید. عصر امروز دوشنبه 29 آبان ماه مهمانی خیریه به…

گزارش تصویری؛شکست تلخ سپیدرود برابر ذوب‌آهن اصفهان در رشت

گیل نگاه/رضا احمدپور:تیم فوتبال سپیدرود رشت عصر امروز دوشنبه 29 آبان ماه در ثانیه‌های پایانی بازی برابر ذوب‌آهن شکست خورد تا هوادارانش با چهره‌ای اندوهگین ورزشگاه سردار جنگل را ترک کنند. دیدار دو تیم سپیدرود رشت و ذوب‌آهن…

گزارش تصویری جلسه‌ مهمانی معرفت و اندیشه با سخنرانی فاضل میبدی و پویا پایداری در رشت

گیل نگاه/شیرین کریمی: عصر امروز شنبه ۲۷ آبان ماه جلسه سخنرانی مهمانی معرفت و اندیشه هیات فرهنگی مذهبی بانوی آب به مناسبت ایام سوگواری اواخر صفر در مهمانسرای المپیک رشت برگزار شد. در این جلسه حجت الاسلام محمد…