نگذارید غذای اضافی در دمای محیط سرد شود

گیل نگاه:  بعضی از مردم غذای اضافی را بلافاصله جمع می‌کنند و عده‌ای دیگر صبر می‌کنند غذا به دمای محیط برسد. فکر می‌کنید کدام روش درست است؟

مجله همشهری دانستنی‌ها در شماره ۱۹۳ خود نوشت: بیشتر افرادی که غذا را پیش از گذاشتن در یخچال به دمای محیط می‌رسانند می‌خواهند با اجتناب از گذاشتن غذای گرم در یخچال مانع از گرم شدن غذاهای اطراف آن و افزایش احتمال فساد آنها شوند. این مشکل تنها زمانی می‌تواند رخ دهد که فرد قابلمه بزرگی از سوپ جوشان را داخل یخچال بگذارد.

حقیقت آن است که سرد کردن آرام مواد غذایی در محیط خانه به مراتب خطرناک‌تر است. بسیاری از باکتری‌های بیماری‌زا می‌توانند در دمای بین ۲۰ تا ۵۰ درجه سانتی‌گراد جمعیت خود را هر نیم ساعت دو برابر کنند.

تحقیقات نشان می‌دهد نیمی از مسمومیت‌های گسترده غذایی در سال ناشی از شرایط بد نگهداری غذا در رستوران‌هاست.

مراجع و تدوین‌کنندگان استانداردهای غذایی می‌گویند بهتر است مواد غذایی را که اضافه آمده است و در یخچال نگهداری می‌کنید زود مصرف کنید. این زمان برای اسپاگتی و ماکارونی پخته شده به دلیل رشد آرام باکتری‌ها در دمای یخچال بین یک تا دو روز است. غذاهای پخته شده‌ای هم که در دمای فریزر نگهداری می‌شوند باید پیش از چهار ماه مصرف شوند.

بهتر است بدانید که برنج پخته شده (پلوها) را باید طی یک روز مصرف کرد. برنج خام حاوی اسپورهای مقاومی است که به راحتی می‌تواند دمای جوش آب و پخت برنج را تحمل کند. این اسپورها نه‌تنها طی طبخ دوام می‌آورند بلکه بعدا می‌توانند از کپسول خود خارج شوند و سمی ترشح کنند که آن هم در برابر حرارت مقاوم است. مصرف غذای آلوده به این اسپورها اسهال و استفراغ و مسمومیت غذایی منجر خواهد شد.

(۰)(۰)



کد مطلب: 161046
تاریخ: ۶ دی ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری

گزارش تصویری برنامه پاکسازی مشارکتی ساحل سحرخیزمحله لاهیجان

گیل نگاه/ سائده محمدی: صبح امروز و همزمان با ششمین سالگرد آغاز فعالیت انجمن رفتگران طبیعت، برنامه مشارکتی پاکسازی ساحل دریا در روستای سحرخیزمحله بخش رودبنه شهرستان لاهیجان انجام شد. منا ابروفراخ سرپرست اداره کل اجتماعی استانداری، محمد…

گزارش تصویری نمایشگاه گروهی نقاشی موزاییک در انزلی

گیل نگاه/ مطهر منفرد: نمایشگاه گروهی نقاشی موزاییک عصر دیروز، پنجشنبه 31 خردادماه در مجتمع کاسپین منطقه آزاد انزلی آغاز به کارکرد. این نمایشگاه تا 2 تیرماه ساعت 17 الی 21 در تالار فرهنگی مجتمع کاسپین دایر است.     …

گزارش تصویری اختتامیه مسابقات فوتوالی جام رمضان در منطقه آزاد انزلی

گیل نگاه/ مطهر منفرد: اختتامیه مسابقات «فوتوالی» جام رمضان عصر دیروز، پنجشنبه 31 خردادماه در مجموعه ورزش‌های ساحلی زنده‌یاد قایقران (منطقه آزاد انزلی) برگزار شد. شاهرخ شهنازی دبیر کمیته ملی المپیک، رضا مسرورمدیرعامل منطقه آزاد انزلی، علیرضا صادقی معاون اداره…