رییس پژوهشکده چای کشور؛

دو دستاورد تحقیقاتی پژوهشکده چای به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است

گیل نگاه: رییس پژوهشکده چای کشور گفت: دو دستاورد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند این پژوهشکده به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است.

رضا آزادی در گفت وگو با ایرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده چای دانش فنی تولیدرنگ خوراکی از چای و دانش فنی تولید کلوچه فراسودمند از چای به مرحله تجاری شدن رسیده است .
وی اظهارداشت: وجود صنایع تولید کلوچه و چای در گیلان دستیابی به هدف تولید محصولی فراسودمند با عمر انباری بیشتر را میسر می کند و اضافه کردن چای علاوه بر افزایش عمر ماندگاری محصولات قنادی بر خواص سلامتی آنها نیز می افزاید و خصوصیات آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریایی ، آنتی موتاژنی و کاهنده کلسترول و فشار خون از جمله خواص این کلوچه فراسودمند به شمار می آیند.
رییس پژوهشکده چای کشور خاطرنشان کرد: استفاده از چای در فرمولاسیون کلوچه به عنوان محصول جدید ضمن دارا بودن خواص خوراکی مطلوب ،سلامت مصرف کننده را ارتقا می بخشد.
وی یادآورشد: در اجرای طرح تولید دانش فنی کلوچه فراسودمند بین پنج تا ۳۰درصد از دو شکل پودر شده و عصاره آبی چای سبز به کلوچه افزوده شد و خواص فیزیکوشیمیایی ، بازارپسندی و ماندگاری محصول تولید شده اندازه گیری شد و بهترین فرمولاسیون و روش تهیه کلوچه فراسودمند بدست آمد.
رییس پژوهشکده چای کشور در مورد رنگ خوراکی از چای نیز گفت: از بین روش های عصاره گیری مورد بررسی در این آزمایش بهترین حلال با زمان و دمای مناسب برای استخراج رنگ از ضایعات چای بدست آمد و رنگ بدست آمده تا ۶۰روز قابلیت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد با ایجاد کمترین تغییرات شیمیایی و میکروبی را نشان داد.
وی افزود:این رنگ خوراکی در مواد غذایی که در محدوده پی اچ(PH) اسیدی قرا داشته باشند کاربرد خواهند داشت و کاربرد آن در صنایع غذایی بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ایجاد خواص سلامت به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواهد بود.
رییس پژوهشکده چای کشور خاطرنشان کرد:عدم وجود ترکیبات شیمیایی سنتتیک ، ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و سلامتی و ایجاد ارزش افزوده برای صنعت چای از مزایای کاربردی رنگ خوراکی چای نسبت به رنگ مصنوعی است .
آزادی اظهارداشت: برای استخراج یک لیتر رنگ خوراکی چای ، ۴۰گرم ضایعات چای استفاده می شود که با احتساب بازیافت حلال مصرفی، هزینه های استخراج رقم قابل توجهی نخواهد بود.
فراسودمند به غذایی گفته می شود که علاوه بر تغذیۀ فرد، در پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت او نیز مؤثر است.
۱۷۸ واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد که در سال جاری تعداد ۱۵۱ واحد فعال با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته بودند که بسیاری از ضایعات چای در سال از این کارخانه به دور ریخته می شود که می توان از آنها به عنوان تولیدات با ارزش جانبی استفاده کرد.
۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری خرید رای شد که از این میزان ۲۴ هزار تن چای خشک بدست آمد.
استان های گیلان و مازندران بین ۲۵ تا ۲۸ هزار هکتار باغ چای دارند که ۹۰ درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.

(۰)(۰)



کد مطلب: 162918
تاریخ: ۱۷ دی ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری
به روایت تصویر

جشن امضای کتاب «پرواز ۶۹» اثر شایان مصلح در رشت

گیل نگاه/رضا احمدپور:   مراسم جشن امضای کتاب شعر «پرواز 69» اثر شایان مصلح شاعر و فوتبالیست گیلانی تیم فوتبال پرسپولیس پنجشنبه شب (3 خرداد) با حضور ورزشکاران، مسئولین و هنرمندان گیلانی در مجموعه یادگار امام رشت برگزار شد.…

گزارش تصویری نمایش «گفتگوی فراریان» در رشت

گیل نگاه/ آیسان حقیقت: نمایش «گفتگوی فراریان» به نویسندگی محمد زارع و به کارگردانی میلاد شجره از 2 الی 9 خرداد در تماشاخانه هامون رشت به روی صحنه می رود.  

از دریچه دوربین «گیل نگاه»؛

مجموعه‌ای از عکس‌های منتخب اردیبهشت‌ماه ۹۷

گیل نگاه/گروه عکس: این گزارش شامل مجموعه‌ای از عکس‌های منتخب رویدادهای خبری ماه گذشته (اول تا ۲۹ اردیبهشت‌ماه ۹۷) از دریچه دوربین عکاسان گیل نگاه است. در ادامه عکس‌هایی از پویا بازارگرد، رضا احمدپور، بابک جدی، آیسان حقیقت، آدینه صالح نژاد، احسان حسن‌پور، مائده سیدی، سائده محمدی، مطهر منفرد و امیرصالحغنجی را مشاهده می‌کنید.      …