رییس پژوهشکده چای کشور؛

دو دستاورد تحقیقاتی پژوهشکده چای به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است

گیل نگاه: رییس پژوهشکده چای کشور گفت: دو دستاورد تحقیقاتی در زمینه دانش فنی تولید رنگ خوراکی و کلوچه فراسودمند این پژوهشکده به مرحله تجاری سازی و تولید انبوه رسیده است.

رضا آزادی در گفت وگو با ایرنا افزود: دو عنوان از دستاوردهای تحقیقاتی پژوهشکده چای دانش فنی تولیدرنگ خوراکی از چای و دانش فنی تولید کلوچه فراسودمند از چای به مرحله تجاری شدن رسیده است .
وی اظهارداشت: وجود صنایع تولید کلوچه و چای در گیلان دستیابی به هدف تولید محصولی فراسودمند با عمر انباری بیشتر را میسر می کند و اضافه کردن چای علاوه بر افزایش عمر ماندگاری محصولات قنادی بر خواص سلامتی آنها نیز می افزاید و خصوصیات آنتی اکسیدانی ، آنتی باکتریایی ، آنتی موتاژنی و کاهنده کلسترول و فشار خون از جمله خواص این کلوچه فراسودمند به شمار می آیند.
رییس پژوهشکده چای کشور خاطرنشان کرد: استفاده از چای در فرمولاسیون کلوچه به عنوان محصول جدید ضمن دارا بودن خواص خوراکی مطلوب ،سلامت مصرف کننده را ارتقا می بخشد.
وی یادآورشد: در اجرای طرح تولید دانش فنی کلوچه فراسودمند بین پنج تا ۳۰درصد از دو شکل پودر شده و عصاره آبی چای سبز به کلوچه افزوده شد و خواص فیزیکوشیمیایی ، بازارپسندی و ماندگاری محصول تولید شده اندازه گیری شد و بهترین فرمولاسیون و روش تهیه کلوچه فراسودمند بدست آمد.
رییس پژوهشکده چای کشور در مورد رنگ خوراکی از چای نیز گفت: از بین روش های عصاره گیری مورد بررسی در این آزمایش بهترین حلال با زمان و دمای مناسب برای استخراج رنگ از ضایعات چای بدست آمد و رنگ بدست آمده تا ۶۰روز قابلیت نگهداری در دمای چهار درجه سانتیگراد با ایجاد کمترین تغییرات شیمیایی و میکروبی را نشان داد.
وی افزود:این رنگ خوراکی در مواد غذایی که در محدوده پی اچ(PH) اسیدی قرا داشته باشند کاربرد خواهند داشت و کاربرد آن در صنایع غذایی بدون داشتن طعم نامطلوب موجب ایجاد خواص سلامت به دلیل وجود آنتی اکسیدان خواهد بود.
رییس پژوهشکده چای کشور خاطرنشان کرد:عدم وجود ترکیبات شیمیایی سنتتیک ، ایجاد خواص آنتی اکسیدانی و سلامتی و ایجاد ارزش افزوده برای صنعت چای از مزایای کاربردی رنگ خوراکی چای نسبت به رنگ مصنوعی است .
آزادی اظهارداشت: برای استخراج یک لیتر رنگ خوراکی چای ، ۴۰گرم ضایعات چای استفاده می شود که با احتساب بازیافت حلال مصرفی، هزینه های استخراج رقم قابل توجهی نخواهد بود.
فراسودمند به غذایی گفته می شود که علاوه بر تغذیۀ فرد، در پیشگیری از بیماری و حفظ سلامت او نیز مؤثر است.
۱۷۸ واحد چایسازی در گیلان و مازندران وجود دارد که در سال جاری تعداد ۱۵۱ واحد فعال با سازمان چای بابت خرید برگ سبز چایکاران قرارداد بسته بودند که بسیاری از ضایعات چای در سال از این کارخانه به دور ریخته می شود که می توان از آنها به عنوان تولیدات با ارزش جانبی استفاده کرد.
۱۰۸ هزار تن برگ سبز چای از چایکاران گیلان و مازندران در سال جاری خرید رای شد که از این میزان ۲۴ هزار تن چای خشک بدست آمد.
استان های گیلان و مازندران بین ۲۵ تا ۲۸ هزار هکتار باغ چای دارند که ۹۰ درصد این باغ ها در استان گیلان واقع است.

(۰)(۰)



کد مطلب: 162918
تاریخ: ۱۷ دی ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری

مراسم تشییع پیکرعلیرضا آفرین ۲۹ سال بعد از شهادت در رشت

گیل نگاه/آیسان حقیقت:مراسم تشییع پیکرعلیرضا آفرین جوبنه 29 سال بعد از شهادتش صبح امروز  در رشت برگزار شد. پیکر شهید علیرضا آفرین جوبنه، سرباز ژاندارمری که سال 67 در منطقه زبیدات به شهادت رسیده بود بتازگی تفحص و…

گزارش تصویری اولین نمایشگاه عکس گروه «زی»؛روایت اول، حیرانی در رشت

گیل نگاه/گروه فرهنگی:اولین نمایشگاه عکس گروه «زی» با عنوان «روایت اول، حیرانی» عصر امروز ۲۶ بهمن ماه با حضور جمعی از علاقمندان هنر عکاسی، عکاسان، فعالان رسانه‌ای و هنرمندان سایر رشته‌های هنری در نگارخانه الهی رشت شروع به…

گزارش تصویری جلسه شورای اداری و مراسم تودیع و معارفه معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان

گیل نگاه/اشکان شعبانی: صبح امروز( چهارشنبه 25 بهمن) جلسه شورای اداری استان و مراسم تودیع و معارفه معاون سیاسی و امنیتی استانداری گیلان در سالن الغدیر استانداری برگزار شد. در این جلسه حکم انتصاب علی اصغر جمشیدنژاد به عنوان…