در اولین نشست مدیران زن کتاب خوان گیلان عنوان شد؛
حضور ۵۰ درصدی بانوان در پستهای مدیریتی استان / باز شدن دریچهای تازه برای حضور بانوان در جامعه
گیل نگاه/شقایق نوشاد:اولین نشست مدیران زن کتاب خوان استان گیلان بعدازظهر امروز یکشنبه ۱۵ بهمن ماه با حضور هادی نوری مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان در سالن اجتماعات سازمان برنامه و بودجه استان برگزار شد.
این نشست که به همت اداره کل سازمان کتابخانهای استان گیلان برگزار شد با شرکت مدیران زن استان گیلان از جمله فاطمه رفیعی مدیر کل امور بانوان استانداری گیلان، فاطمه شیرزاد عضو شورای شهر رشت، معصومه نیک کار معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان، خدیجه انشا معاون راه و شهرسازی گیلان، زهرا حصاری معاون غذا و داروی علوم پزشکی استان، کیمیا تنهایی مدیر مرکز پژوهش و آموزش سازمان برنامه وبودجه و فرنوش فرضی رییس بیمارستان الزهرا رشت همراه بود.
در ابتدای این نشست هادی نوری مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان با بیان اینکه در گذشته در میان علمای علوم اجتماعی تقسیم کار مبتنی بر دو بخش سن و جنس بود گفت: در آن زمان زنان دارای نقشهای مشخصی بودند که اغلب این نقشها در حیطه خانه و خانواده تعریف میشد.
نوری با اشاره به اینکه نشست امروز پایانی است بر این اعتقاد و تفسیرهایی که در زمان گذشته در مورد بانوان جامعه بود، اظهار داشت: جمع امروزاین نشست متشکل از سه بخش زنان است گروهی که کتاب خواناند یعنی افرادی که از نقش سنتی خانه خارج شده و در یک مکان عمومی به دنبال یک امن اجتماعی هستند و گروه دوم کتابداران و کارکنانی هستند که فقط در محدوده خارج شدن از نقش سنتی نیستند و یک نقش رسمی در جامعه را برعهده گرفتهاند و بخش سوم بانوانی هستند که نقش رسمی و تخصصی را بر عهده گرفتند و ایفاگر نقشهای مدیریتی هستند و هرسه این گروه نشان دهنده نقشهای جدید و کارآمد زنان در حیطه کار و جامعه است.
او در ادامه بیان داشت: در این نشست میبایست از دریچه تازهای به بانوان نگاه کرد و به بیان دیگر نگاه ما باید به نقش زنان در جامعه اسلامی تغییر کند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان، جامعه، متکثر و پویا است گفت: متکثر از این جهت که لایههای مختلفی از افراد در جامعه حضور دارد و ادامه حیات میدهند و پویا از این جهت که جامعه امروز با جامعه بیست سال گذشته بسیار متفاوت است و در جامعه پویا امکان خلق لایههای جدید هم وجود دارد و جامعهای که هردو این خصلت را داشته باشد جامعهای بالنده است و اگر اینجامعه خواهان تعالی باشد باید دولتی با این ویژگی را نه تنها به رسمیت بشناسد بلکه آن را تقویت کند.
نوری گفت: اداره کل کتابخانههای استان هم نه تنها نگاهی سنتی مبتنی بر سن و جنس ندارد بلکه بالغ بر ۶۵ درصد پرسنل این سازمان را بانوان تشکیل میدهند.
او همچنین یادآور شد: در حدود ۵۰ درصد از فعالیتهای مختلف مدیریتی و اداری دراستان هم بانوان حضور فعال دارند.
مدیر کل کتابخانههای عمومی استان گیلان در پایان گفت: نشست کتابخوان بانوان تجلی وضعیت موجود در درون کتابخانههای جاری است و ما برای تداوم این وضعیت و عمق بخشیدن به آن تلاش میکنیم که بخشهای مختلف جامعه را در فرآیند کتاب وکتاب خوانی تقویت کنیم.
در ادامه این مراسم هر یک از شرکت کنندگان به معرفی کتابهای خود پرداختند.
کتابهایی چون شاه بیشین، قورباغه را قورت بده، باز آفرینی شهرها، میراثی برای آینده، فلسفه رسانه، نقش زنان استان گیلان در دفاع مقدس، مدیریت زمان، دا و من زندهام از جمله کتابهایی بود که در این نشست معرفی شد.
فضای شهری مناسب امید بخش زندگی
خدیجه انشا معاون راه وشهرسازی استان ضمن معرفی کتاب “بازآفرینی شهرها میراثی برای آینده” نوشته دکتر پیروز حناچی و محمد جواد مهدوی نژاد، گفت : این کتاب در سال ۸۹ به چاپ رسیده و میتواند مطالب ارزندهای در زمینه فضاهای شهری داشته باشد .
او ضمن اشاره به تاکید دولت در خصوص بازآفرینی شهرها به صورت ارزشمند و با مداخلههای اندیشمندانه قابل زیست برای مردم به پروژه پیاده راه فرهنگی رشت اشاره کرد و گفت : این پروژه را می توان فضای تعامل باز آفرینی شهری دانست و ما میتوانیم این فضا را در سالهای آینده به بهترین کیفیت برسانیم .
معاون راه وشهرسازی استان فضای شهری را فضای امید بخش برای زندگی دانست و گفت : وقتی به فضای اطراف شهر نظاره کنیم این فضا میتواند امید بخش زندگی باشد وفضای شهری مناسب میتواند رفتار مردم را تعیین کند و رفتار مثبت مردم را در برخورد با مسایل مختلف اقتصادی و مشکلات زندگی تعیین کند.
معرفی کتاب من زندهام/ زنان میتوانند یک مدیر پاسخگو ، متعهد ، شجاع و مسئولیت پذیر باشند
در ادامه این نشست فاطمه شیرزاد عضو شورای شهر رشت به معرفی کتاب “من زندهام” نوشته معصومه آباد پرداخت .
شیرزاد در معرفی این کتاب گفت : این کتاب خاطرات یک اسیر ایرانی، یک بانو ایرانی و ارزشمند است که یک مدیر است و همچنین این کتاب دارای سر فصلهای زیادی است که هر بار این کتاب را مطالعه کنیم میتوانیم بحث جدیدی را فرا گرفت .
نائب رییس کمیسیون فرهنگی شورای شهر رشت گفت: زنان در دوران دفاع مقدس و بعد از جنگ و در دوران سازندگی نشان دادند در کنار زن بودن میتوان یک مدیر پاسخگو، متعهد ، شجاع و مسئولیت پذیر باشند.
او در ادامه به خواندن بخشی از این کتاب پرداخت .
۳۳ درصد از شهیدان منطقه گیلان زنان هستند
در بخش بعدی این نشست فاطمه رفیعی مدیر کل امور بانوان استانداری گیلان هم به معرفی کتابی با عنوان “نقش زنان استان گیلان در دفاع مقدس” پرداخت .
او علاوه بر تحلیل کتاب ذکر شده و نقش گیلان در دفاع مقدس بیان داشت: در انتهای این کتاب خاطرات زنانی که در عرصههای مختلف شرکت داشتهاند بیان شده است .
وی گیلان را دارای هشت هزار شهید دانست و اضافه کرد: گیلان ۳۳ شهیده و ۵۶ زن جانباز دارد که تعدادی از آنان بالای ۷۰ درصد هستند .
او در انتها گفت: در نتیجه این کتاب آمده است که زنانی که این چنین استوار و پابرجا بودهاند که حمایتهای بی شائبهای را داشتند ، زنانی آگاه و با اختیار و با انتخاب خودشان بودند و زنانی بودند که باورمندانه و با اعتماد راسخ ایستادند و همیشه خواهند ایستاد تا پرچم انقلاب اسلامی را به صاحب اصلی آن امام زمان(عج) برسانند.
مدیریت زمان راه رسیدن به موفقیت نفس
فرنوش فرضی رییس بیمارستان الزهرای رشت هم در ادامه نشست کتابخوان مدیران زن استان کتاب مدیریت زمان اثر برایان تریسی با ترجمه یلدا بلارک را معرفی کرد و گفت : زمان انعطاف ناپذیر است و نمیتوانیم آن را افزایش دهیم و الزامی است که در همه کارها و برنامههایمان به آن احتیاج داریم و جایگزینی ندارد و زودگذر و قابل ذخیره کردن و حفظ کردن نیست .
او هم نیز در ادامه به خواندن بخشی از این کتاب برای حضار پرداخت .
فرضی مدیریت زمان را راهی برای رسیدن به عزت و احترام نفس و بازدهی شخصی بیشتر و در نتیجه خوشختی دانست و افزود: با استفاده از مدیریت زمان میتوانیم بر هر مانعی غلبه و به هر هدفی دست پیدا کنیم و مهارتهای مدیریت زمان میتوانیم بر کل زندگی و آینده کنترل داشته باشیم و در نتیجه مدیریت زمان راه رسیدن به موفقیت نفس است .
او در انتها خواندن این کتاب را به همه پیشنهاد کرد و گفت : مطالب این کتاب کمک به خودباوری، مدیریت اخلاق، اصلاح سبک زندگی و کار و مدیریت صحیح و روبه رشد کمک شایانی میکند.
۲۱ روش مدیریت و رسیدن به اهداف با کتاب قورباغه را قورت بده
کیمیا تنهایی مدیر مرکز پژوهش و آموزش سازمان برنامه وبودجه استان کتاب “قورباغه را قورت بده” را معرفی کرد .
او گفت: این کتاب به بیان ۲۱ روش شیوه درست مدیریت زندگی و مسئولیتها میپردازد و این مجموعه روشها میتواند کارایی و اثر بخشی را با قدرت افزایش دهد .
او در ادامه سخنانش به بیان خلاصهای از این ۲۱ روش در این کتاب پرداخت.
مدیر مرکز پژوهش و آموزش سازمان برنامه و بودجه استان در انتها گفت : این کتاب کمک میکند تا با هدف پیش بریم و از بخشی از کارهای زایدی که ما را از هدف دور میکند حذف کرده و به هدف اصلی خواستههایمان برسیم.
معرفی کتاب شاه بی شین
زهرا حصاری شرمه معاون غذا و داروی علوم پزشکی استان کتاب “شاه بی شین” به نوشته محمد کاظم مزینانی را معرفی کرد .
او در خصوص خصوصیات این کتاب گفت: این کتاب با زبان دوم شخص مفرد در خطاب به محمدرضای پهلوی است این رمان جذابی است که ما را با بخشی از افرادی که نقش مهمی در تاریخ داشتهاند آشنا میکند .
حصاری در ادامه معرفی کتاب خود این کتاب را اولین سری از مجموعه سهگانه با عنوان “شاه بی شین و آه با شین و شین بی شین” معرفی کرد .
او در ادامه به خواندن بخشی از کتاب پرداخت .
نقش موثر زنان در بسترسازی آموزشی رسانهای / معرفی کتاب فلسفه رسانه در بخش انتهایی این نشست معصومه نیککار معاون فرهنگی جهاد دانشگاهی استان به معرفی کتابی که به قلم خودش با عنوان “فلسفه رسانه” بود پرداخت .
او گفت: این کتاب در چهار فصل و یک فصل نهایی که تحلیل چهار فصل اول است به تحریر درآمده است .
او در ادامه به معرفی و بیان فصلهای کتاب خود پرداخت .
معاون فرهنگی جهاددانشگاهی استان با اشاره به نتیجه گیری سرفصلها در بخش پایانی کتاب خود گفت: امروزه همه جوامع تحت تاثیر ارتباطات رسانهای هستند و اگر زیر ساختهای آگاهی بخشی و اطلاع رسانی برای مقابله با جهان شیشهای وجود نداشته باشد قدرتهای بزرگ میتواند این سیطره را بر جوامع داشته باشند .
او در انتها با بیان اینکه نقش زنان در بستر سازی آموزشی و آموزش به نسل جدیدی که ورود تکنولوژی در چندسال گذشته باعث شکاف نسلی هم در بین ما شده است بسیار موثر است گفت: برای کاهش این شکاف بین نسلها ما باید خود را به روز و سواد رسانهای را اول به خود آموزش دهیم و مواظب خانوادههای خود باشیم و رسانهها از طریق همین گوشی همراه کوچک در داخل زندگی همه ما وجود دارند و شاید نقش ما به عنوان زن و مادر در اینجا پررنگ تر میشود .
او ادامه داد : سعی کنیم سواد رسانهای و استفاده درست از مدیاهای اجتماعی را داشته باشیم و آنها را درست آموزش دهیم تا انقلاب ما به انقلاب حضرت مهدی پیوند خورد.
در پایان این نشست هم از مدیران کتابخوان زن استان تقدیر به عمل آمد.


کد مطلب: 168216
تاریخ: ۱۵ بهمن ۱۳۹۶
با حلوا حلوا کردن دهان شیرین نمیشه
پاسخ