عواملی که شما را مستعد ابتلا به سنگ کلیه می کند

گیل نگاه: در حالی که سنگ کلیه بیشتر مردان را درگیر خود می کند، در سالهای اخیر به علت افزایش نرخ ابتلا به چاقی و سایر عوامل پرخطر در زندگی، شانس ابتلای زنان به این عارضه نیز افزایش یافته است.

سنگ کلیه زمانی ایجاد می شود که مواد معدنی مانند کلسیم، اگزالات و فسفات در مجاری کلیه متمرکز و به کریستال تبدیل می شوند. اگر می خواهید از تشکیل این سنگ ها پیشگیری کنید، باید از علل ابتلا به این سنگ ها آگاه باشید. در اینجا ۱۰ علت شگفت انگیز که خطر ابتلا به این عارضه را تشدید می کنند، معرفی شده است:

مصرف بیش از حد مکمل های ویتامین سی: بر اساس مطالعات اخیر، مکمل های ویتامین سی عامل ابتلا به سنگ کلیه هستند. کسانی که بیش از ۷ مکمل ویتامین سی در هفته دریافت می کنند، بیشتر در معرض ابتلا به این عارضه هستند. دلیلش هم این است که ویتامین سی در فرم اگزالات دفع می شود و می تواند در مجاری کلیوی به سنگ تبدیل گردد. البته هیچ ارتباطی بین غذاهای طبیعی سرشار از این ویتامین و ابتلا به سنگ کلیه وجود ندارد.

عدم دریافت کافی مرکبات: مرکبات حاوی سیترات هستند؛ ترکیباتی که خطر ابتلا به سنگ کلیه را کاهش می دهند. افزایش لیمو به آب آشامیدنی، راهی آسان برای پیشگیری از ابتلا به سنگ کلیه است.

تغییرات اقلیمی: افزایش دمای روزانه در شهرهای مختلف، خطر ابتلا به سنگ های کلیوی را افزایش می دهد.

مصرف کم کلسیم: تصور اکثر مردم این است که کاهش مصرف کلسیم باعث کاهش خطر ابتلا به سنگ های کلیوی می شود. این فرض اشتباه است چون بنا به نتایج تحقیقات، افرادی که رژیم های کم کلسیم دارند، بیشتر به سنگ کلیه مبتلا می شوند.

خوردن بیش از حد سبزیجات تیره رنگ: این سبزیجات سرشار از اگزالات هستند و همانطور که گفته شد، این ماده خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اگر سابقه ابتلا به سنگ کلیه را دارید، این سبزیجات را کمتر مصرف کنید.

کم آبی بدن: ننوشیدن کافی آب خطر ابتلا به سنگ کلیه را افزایش می دهد. اطمینان حاصل کنید که حداقل ۲ لیتر مایعات را در طول شبانه روز مصرف می کنید.

مصرف زیاد نمک: مصرف نمک به میزان زیاد باعث افزایش مقدار کلسیم دفع شده توسط کلیه می شد و خطر ابتلا به سنگ کلیه را تشدید می کند. اکثر نمک مصرفی ما در غذاهای فراوری شه پنهان است.

ژنتیک: در برخی از افراد، بدن به دلایل ژنتیکی قادر به جذب اگزالات نیست و این افراد حتی اگر سبک زندگی سالمی هم داشته باشند، در معرض خطر ابتلا به سنگ کلیه هستند.

مصرف نوشابه: اگر فکر می کنید نوشیدن نوشابه ها به هضم موثر غذا کمک می کند، در اشتباهید. بر اساس تحقیقات فروکتوز موجود در این نوشیدنی ها باعث افزایش خطر ابتلا به سنگ کلیه می شود. مصرف روزانه یک قوطی نوشابه خطر ابتلا به سنگ کلیه را تا ۲۳ درصد افزایش می دهد.

خوردن بیش از حد گوشت: این روند باعث افزایش اسید اوریک بدن شده و خطر ابتلا به سنگ کلیه را بالا می برد. کسانی که گیاه خوار هستند یا بیشتر ماهی می خورند، ۳۰ تا ۵۰ درصد کمتر در معرض خطر این عارضه هستند./

 

(۰)(۰)



کد مطلب: 169235
تاریخ: ۲۱ بهمن ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری

گزارش تصویری کنسرت «آواز پارسی» در رشت

گیل نگاه/آیسان حقیقت: کنسرت  «آواز پارسی» با حضور شهرام ناظری و حافظ ناظری عصر امروز (جمعه 4 اسفند) به تهیه کنندگی امیر پورنقدی در سالن نامجو رشت برگزار شد.

به روایت تصویر؛

پیروزی ارتش سرخ «جادوگر» برابر شاگردان «شهریار»

گیل نگاه/رضا احمدپور: در جریان هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال ایران، دو تیم سپیدرود رشت و سایپا تهران عصر امروز (جمعه 4اسفند) در ورزشگاه سردار جنگل رشت به مصاف یکدیگر رفتند که در پایان شاگردان علی کریمی…

گزارش تصویری رقابت خودروهای کلاسیک،آفرود،موتورریس و تیونینگ منطقه آزاد در لاهیجان

گیل نگاه/آدینه صالح نژاد: صبح امروز جمعه چهارم اسفندماه هیات موتورسواری و اتومبیلرانی شهرستان لاهیجان همایش بزرگ موتورسواری و اتومبیلرانی را برگزار کرد. این مسابقات از سوی اداره ورزش و جوانان شهرستان لاهیجان با همکاری شهرداری و شورای…