چشم های شما نیازمند دریافت ۴ گروه از ریزمغذی ها است

گیل نگاه:  به شرط داشتن تغذیه خوب و متعادل، نه تنها از چاقی، دیابت نوع ۲ و سرطان می توان اجتناب کرد، بلکه این نوع رژیم به نفع چشم است و مواد مغذی مناسب در طول زندگی حتی می تواند برای اصلاح کاهش بینایی ناشی از بیماری های چشمی و افزایش سن نیز کمک کننده باشد.

به گزارش آوای سلامت به نقل ازmedicaldailyدر اینجا برخی گزینه های مغذی برای اصلاح مشکلات چشمی و بهبود سلامت چشم بیشتر معرفی شده است:

اسیدهای چرب امگا ۳: این اسیدهای چرب برای حفظ سلامت چشم حیاتی هستند دو نوع اسید چرب امگا ۳ معروف بهDHAوEPAدر حفاظت از سلامت چشم در برابر دژنراسیون ماکولا وابسته به سن نقش مهمی دارند بخصوص برای افراد در معرض خطر. سطح پایین این اسیدهای چرب در عوض منجر به سندرم چشم خشک، دژنراسیون ماکولا، رتینوپاتی دیابتی و رتینوپاتی نوزادان نارس می شود. ناگفته نماند که این اسیدهای چرب برای توسعه بصری مناسب و عملکرد چشم در نوزادان بسیار مهم اند. اسیدهای چرب امگا ۳ در درجه اول در غذاهای دریایی یافت می شوند، بخصوص در ماهی قزل آلا و ساردین و دیگر ماهی های چرب. آنها همچنین در آجیل، دانه ها، روغن های گیاهی و سبزیجات با برگ سبز تیره نیز یافت می شوند. مکمل های اسیدهای چرب امگا ۳ نیز در دسترسند.

لوتئین و زیگزانتین: این کاروتنوئیدها، آنتی اکسیدان های طبیعی موجود در چشم هستند و می توانند منجر به کاهش اکسیداسیون در سلول های چشم و جلوگیری از انحطاط شبکه چشم شود. این روند به نوبه خود می تواند منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری های چشمی مانند آب مروارید و دژنراسیون ماکولا گردد. با این حال بدن نمی تواند به میزان کافی این دو کاروتنوئید را تولید کند و باید به رژیم غذایی اضافه شوند. سبزیجات با برگ تیره، مانند اسفناج، کلم بروکلی، کلم پیچ و خربزه سرشاز از لوتئین و زیگزانتین هستند. از میوه هایی مانند کیوی، و انبه و علاوه بر آن از تخم مرغ، ذرت و هویج نیز می توان استفاده کرد.

آنتی اکسیدان ها: یک رژیم غذایی سرشار از آنتی اکسیدان ها به عنوان یکی از موثرترین راه های مقابله با اثرات پیری ناشی از رادیکال های آزاد شناخته شده است. آنتی اکسیدان های موجود در ویتامین هایEو ث، بتاکاروتن، سلنیوم، روی و… می تواند منجر به خنثی کردن رادیکال های آزاد شود. ویتامین ث در بسیاری از میوه ها و سبزیجات یافت می شود در حالی که آجیل، سیب زمینی شیرین، کره بادام زمینی، و غلات غنی شده، سرشار از ویتامینEهستند. مصرف این دو ویتامین به کاهش خطر آب مروارید کمک می کند. میوه های زرد و نارنجی و همچنین میوه های قرمز، سبزیجات، هویج، پاپایا، و انبه، غنی از بتاکاروتن هستند. بتاکاروتن همچنین در جگر، تخم مرغ و شیر نیز یافت می شود. بدن بتاکاروتن را به ویتامین آ تبدیل می کند و آنهم برای کمک به تنظیم چشم در برابر تغییرات نور، و جلوگیری از ابتلا به آب مروارید.

غلات سبوس دار: نتایج بررسی‌های اخیر نشان می‌ دهد، رژیم غذایی با شاخص پایین گلیسمی احتمال بروز دژنراسیون ماکولا وابسته به سن را ۸۰ درصد کاهش می ‌دهد. برای کاهش سریع شاخص گلیسمی غذا، غلات سبوس دار را جایگزین نشاسته‌ های تصفیه شده کنید. برنج سبوس دار، جو دو سر، نان سبوس دار و پاستای سبوس دار مصرف کنید.

(۰)(۰)



کد مطلب: 169813
تاریخ: ۲۵ بهمن ۱۳۹۶

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری

گزارش تصویری کنسرت «آواز پارسی» در رشت

گیل نگاه/آیسان حقیقت: کنسرت  «آواز پارسی» با حضور شهرام ناظری و حافظ ناظری عصر امروز (جمعه 4 اسفند) به تهیه کنندگی امیر پورنقدی در سالن نامجو رشت برگزار شد.

به روایت تصویر؛

پیروزی ارتش سرخ «جادوگر» برابر شاگردان «شهریار»

گیل نگاه/رضا احمدپور: در جریان هفته بیست و چهارم لیگ برتر فوتبال ایران، دو تیم سپیدرود رشت و سایپا تهران عصر امروز (جمعه 4اسفند) در ورزشگاه سردار جنگل رشت به مصاف یکدیگر رفتند که در پایان شاگردان علی کریمی…

گزارش تصویری رقابت خودروهای کلاسیک،آفرود،موتورریس و تیونینگ منطقه آزاد در لاهیجان

گیل نگاه/آدینه صالح نژاد: صبح امروز جمعه چهارم اسفندماه هیات موتورسواری و اتومبیلرانی شهرستان لاهیجان همایش بزرگ موتورسواری و اتومبیلرانی را برگزار کرد. این مسابقات از سوی اداره ورزش و جوانان شهرستان لاهیجان با همکاری شهرداری و شورای…