مچ گیری از تولید چای سالم ایرانی

موریس باقری

جناب آقای نیکفر نماینده لاهیجان در مجلس شورای اسلامی اخیرا مدعی شده اند که چای تولیدی از سوی موسسه تحقیقات چای ارگانیک نیست.
صنعت یکصد ساله چای در گیلان و بخصوص لاهیجان، شهری که ایشان نمایندگی مردمش را در مجلس شورای اسلامی دارند فراز و فرودهای زیادی داشته است و بسیاری از همشهریان ما ازجمله چایکاران و کارگران کارخانجات چای معیشت شان به آینده این صنعت وابسته است. پس مناسبت تر بود حتی اگر نماینده محترم و مشاورانش به درست به این مساله دست یافته اند که چای تولید شده ارگانیک نیست به دلیل مصالح کشاورزان این گونه اظهارنظر نمی کردند.
جناب آقای نیکفر متاسفانه بسیاری از دلالان چای به دنبال فرصتی اند تا این صنعت را تضعیف کنند و قطعا این به نفع مردم شهرمان نیست.
همانگونه که قبلا در یک مطلبی تحت عنوان چای ایرانی چای سالم عرض کرده ام «یکی از اهداف کشاورزی ارگانیک تولید محصولات سالم و عاری از بقایای سم می باشد که در این شیوه از کشاورزی حفظ منابع طبیعی و بهبود چشم ­انداز طبیعی و نظام بوم شناختی/ زراعی، استفاده از منابع محلی، احترام به فرهنگ محلی و سرمایه گذاری کم، تامین نیازهای محلی، منع تولید محصولات ژنتیک، منع استفاده از افزودنی­ها و مواد مصنوعی یا مضر در صنایع غذایی و در نهایت تولید محصول باطعم و کیفیت خوب از اهداف اصلی است» که اتفاقا بسیاری از چای های تولیدی در ایران داری این شاخص ها هستند.
جناب آقای نیکفر؛ امروزه اتخاذ سیاست های مناسب در دستیابی به کشاورزی پایدار از جمله کشاورزی ارگانیک، نیاز به حفظ عملکرد کشاورزی، پاسخ به تغییرات محیطی و وجود نگرانی در رابطه با موضوعاتی مانند فرسایش خاک، تولید مواد غذایی سالم و عاری از بقایای مواد شیمیایی برای حفظ سلامت انسان و دام، حفظ و نگهداری از محیط زیست، آلودگی منابع آبی به پسماندهای شیمیایی به ویژه نیترات­ها و آفت کش­ها، اثرات گازهای گلخانه ای، مصرف انرژی بسیار بالا و هزینه های بسیار بالای سیستم کشاورزی رایج را موجب شده است.
روشن ترین تعریف کشاورزی ارگانیک به سیستم هایی گفته می شود که در آن ها از کودهای شیمیایی، حشره کش ها و تنظیم کننده های رشد شیمیایی استفاده نمی شود. مدیریت در کشاورزی ارگانیک شامل ایجاد تناوب کشت، استفاده از بقایای گیاهی، کودهای دامی، کنترل علف های هرز، آفات و بیماریها توسط روش های مکانیکی بیولوژی می شود.
و اما در کشت و کار و صنعت چای ایران به صورت طبیعی تاحدود زیادی به این مسائل توجه شده است، کشت چای فی نفسه باعث حفظ خاک در شیب های تند منطقه می شود واز سوی دیگر چایکاران به دلیل کوچک بودن باغات چای نیازی به تکنولوژی جدید وسرمایه گذاری زیاد ندارند. ماده اولیه­ ی سالم، سلامت ژنتیک، عدم استفاده از سم در کاشت چای و عدم استفاده از اسانس و افزودنی های شیمیایی در فرآوری چای سیاه و سبز ایرانی، چای ایرانی را به عنوان چای سالم در همه جهان شاخص کرده است.
البته می توان طی یک پروسه مستند سازی گواهی تولید محصول سالم را در این بخش ارائه نمود که این امر می تواند مقدمه ای برای اخذ گواهی ارگانیک برای چای ایرانی شود. نه با مچ گیری از تولیدچای سالم ایرانی.

 

گيل نگاه: انتشار اخبار و یادداشت‌های دريافتی به معنای تائید محتوای آن نيست و صرفاً جهت انجام رسالت مطبوعاتی و احترام به مخاطبان منتشر می‌شود.

(۰)(۰)



کد مطلب: 188474
تاریخ: ۲۹ خرداد ۱۳۹۷

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.
فریدون خوشبو

تقلب در تولید چای ارگانیک لاهیجان ?
آیا نماینده لاهیجان وسیاهکل راست میگوید ؟

دکتر نیکفر نماینده مردم لاهیجان ؛ طی اظهاراتی که در رسانه های خبری منتشر گردید ؛ پژوهشکده چای کشور را متهم به تقلب در عرضه چای معمولی بجای چای ارگانیک به بازار و سوء استفاده از اعتماد عمومی نمودند ...
اثبات چنین اتهامی ؛ مستلزم ارائه مستندات علمی موجه میباشد و اگر چنانچه توسط پژوهشکده چای کشور و شرکت خصوصی مجری طرح ؛ مستندات محکمی ارائه نشود ؛ میبایست صحت ادعاهای نماینده محترم شهر لاهیجان را پذیرفت و در اینصورت بسیار تاسف انگیز خواهد بود که چنین اتحادی بین یک پژوهشکده دولتی و یک شرکت خصوصی ؛ برای عرضه یک محصول تقلبی بنام چای ارگانیک در کشور صورت پذیرفته است

آقای دکتر آزادی رئیس پژوهشکده چای کشور در مصاحبه آذرماه ۹۶ خود با رسانه های خبری کشور گفتند که :
قرارداد دانش فنی تولید چای ارگانیک در هفته پژوهش سال ۱۳۹۴، به عنوان یکی از هشت دستاورد فناورانه ؛ منجر به عقد قرارداد شده است .
و بر اساس این قرارداد ، موفق به کسب گواهی چای ارگانیک در دو بخش باغ و فرآوری چای از یکی از معتبرترین سازمان های تایید کننده محصولات ارگانیک در اروپا (شرکت سرس از کشور آلمان) شده اند
آقای آزادی در سی ام فروردین سال ۱۳۹۵ در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری کشاورزی ایران (ایانا) فرمودند که پژوهشکده چای طی یک قرارداد ؛ تولید چای ارگانیک را با شرکت چای “رفاه لاهیجان” منعقد نموده اند

چای ارگانیک چیست و چگونه تصمیم گرفته شد که تولید بشود ؟‌

در یک تعریف کلی ؛ چای ارگانیک از باغی تولید میشود که از کود و سم شیمیایی استفاده نمیکند و فقط مجاز به استفاده از کودهای آلی و دامی باشد ،
و پژوهشکده قرار بوده پس از قرارداد با این بخش خصوصی ؛ با تمامی توانایی علمی و آزمایشگاههای پیشرفته خود با داشتن ۱۵ نفر عضو هیأت علمی و چهار پژوهشگر زبده ؛ نظارت و ممیزی های لازم را بر تولید چای ارگانیک‌، طبق الزامات شرکت آلمانی سرس روی انجام بدهد

آقای نیکفر به استاندارد ها و ممیزی شرکت سرس المانی کاری نداشتند ایشان معتقد بودند که از ۳۵ هکتار باغ چایی در اختیار .. به دلیل عملکردهای ناقص و ضعیف بخش خصوصی ؛ کمتر از ۱۰ تن برگ سبز چای برداشت شده است.
و مسئولان مربوطه برای جبران این کمبود اقدام به خرید برگ سبز غیرارگانیک از بازار و جا زدن آن به‌عنوان محصول ارگانیک کرده‌اند.

آقای نیکفر گفتند که از آنجا یی که مصرف‌کننده ها قادر به تشخیص تفاوت بین محصول ارگانیک و نمونه. غیر ارگانیک آن نیستند بنابراین به‌راحتی محصول تقلبی را میتوان به مشتریان عرضه نمود و اگر شرکت خصوصی و پژوهشکده دولتی کشور مستنداتی دال بر ارگانیک بودن محصول فروخته شده نداشته باشند ؛ باید از شجاعت و روشنگری صادقانه نماینده شهرمان تجلیل کنیم

براستی داستان پشت پرده این توافقات چیست و میزان وفاداری بخش خصوصی به رعایت استاندارد های تولید چای ارگانیک چه میزان میباشد
چگونه میتوان به راستی آزمایی های لازم در ادعاهای آقای نماینده در خصوص تقلب و غیر ارگانیک بودن چای تولید شده رسید ...

آیا داشتن گواهینامه کیفیتی از شرکت سرس آلمان که دارای اعتبار زمانی معینی میباشد ؛ تضمین کننده پایبندی تولیدکننده خصوصی به رعایت G M P و شاخص ها و الزامات آزمایشگاهی یک محصول ارگانیک در طول دوره آن گواهینامه خواهد بود ؟

کدام ارگان یا آزمایشگاه رفرنس و مورد قبول سازمان غذا و دارو باید ویژگی های ارگانیک ادعایی این شرکت خصوصی و پژوهشکده چای کشور را تایید بکند ؟

امیدواریم این شرکت خصوصی و پژوهشکده چای کشور ؛ مستندات آزمایشگاههای معتبر را دال بر ارگانیک بودن چای تولیدی بر اساس تاریخ های تولید ؛ برای شفافیت افکار عمومی منتشر نمایند
فریدون خوشبو - ۹۷/۳/۲۹

(۰)(۰)

پاسخ

حسين حجت

در چند سال اخير با تلاش متخصصان و بهره برداران كشاورزي و صنايع غذايي توليد محصولات ارگانيك در كشور روشمند گرديده و اين مهم با همكاري تنگاتنگ انجمن ارگانيك ايران و موسسه ارگانيك آيفوم و از طريق شركتهاي ارائه كننده مجوز ارگانيك كه مشخصات آنها در وبسايت انجمن موجود ميباشد اجرايي ميگردد، اما هنوز اجراي دقيق سازكارها همانند بسياري امور كشور تابع روابط ميباشد، به نحوي كه ممكن هست توليد كننده اي با طي مراحل و زمان مورد نظر موفق به كسب مجوز ارگانيك گردد ولي بدليل فقدان نظارت كافي و يا تاثير روابط سياه امكان كنترل ميزان محصول توليدي او و ميزان عرضه آن به بازار وجود ندارد ، به عبارتي اين امكان وجود دارد كه توليد كنندگان چندين برابر از ظرفيت توليدي خود را به نام ارگانيك به بازار عرضه كنند و باز بدليل عدم رصد بازار از سوي ناظران به راحتي به فروش برسانند بنابراين ادعاي
مطروحه از سوي نماينده محترم لاهيجان
جناب دكتر نيكفر امكان حدوث دارد ولي زيبنده بود بدليل تاثير گذاري منفي بر نام مقدس چاي لاهيجان و ذهن مصرف كننده
ايراني، اين مطلب از سوي اين بزرگوار مطرح و رسانه اي نميشد. زنده باد گيلان زمين

(۰)(۰)

پاسخ

گزارش تصویری

گزارش تصویری دیدار جمعی از جوانان حامی دولت و نماینده ولی فقیه در گیلان

گیل نگاه/جواد میرحسینی: دیدار صمیمی و هم اندیشی جمعی از جوانان حامی دولت با آیت الله رسول فلاحتی، امام جمعه رشت و نماینده ولی فقیه در گیلان صبح امروز برگزار شد. (گزارش مشروح)  

به روایت تصویر؛

آیین طشت گردانی شهرک تاریخی ماسوله

گیل نگاه/ بابک جدی: هرساله با فرارسیدن ماه محرم و در غروب پنجمین روز این ماه، آیین مذهبی طشت گردانی توسط اهالی محل کشه سر در شهرک تاریخی ماسوله برگزار میشود.  

گزارش تصویری نشست خبری سپاه قدس گیلان به مناسبت هفته دفاع مقدس

گیل نگاه/پویا بصیری: پیش از ظهر امروز نشست خبری سپاه قدس گیلان به مناسبت هفته دفاع مقدس در سالن جلسات حسینیه شاهد و ایثار و با حضور اصحاب رسانه یرگزار شد. '