این غذا در تابستان مانند کولر عمل می کند!

گیل نگاه: یک محقق و پژوهشگر طب سنتی مصرف نوعی غذای خنک و تابستانی را در رفع تشنگی، گرما‌زدگی و آبرسانی سریع به بدن موثر دانست.
به گزارش باشگاه خبرنگاران؛ با توجه به گرمی هوا مصرف غذا‌هایی با طبع معتدل می‌تواند بدن را سرحال کند؛ یکی از این غذا‌ها آب‌دوغ‌خیار بوده که حاوی انواع ویتامین‌های A ، C ، D ، E ، K ، گروه ویتامین‌های B مانند B۱، B۲، B۳، B۶، B۱۲ ، سدیم، پتاسیم، کربوهیدرات، فیبر، آنتی اکسیدان، اسید فولیک، کلسیم، منیزیم، فسفر، پروتئین، فولات، منگنز، روی، فلاونوئیدها، فیستین و اسید چرب امگا ۳ است.
برای بررسی خواص آب‌دوغ‌خیار و اینکه مصرف این غذا برای چه افرادی مفید است با حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتی گفت‌وگو کردیم که در ادامه مشروح آن را می‌خوانید.
مهم‌ترین خواص آب‌دوغ‌خیار
حیدر عظمایی محقق و پژوهشگر طب سنتیدرباره مهم‌ترین خواص آب‎‌دوغ‌خیار اظهار کرد: این غذا نقش موثری در آبرسانی سریع به بدن، رفع تشنگی، گرما‌زدگی و دفع سموم از بدن دارد؛ آب‌دوغ‌خیار آرام‌بخش، خواب‌آور و خون‌ساز است و انرژی بدن را هم افزایش می‌دهد.
وی درباره خواص دیگر آب‌دوغ‌خیار بیان کرد: این غذا تاثیر چشمگیری در سلامتی، استحکام استخوان‌ها و دندان‌ها و تقویت مفاصل دارد و مانع از بروز پوکی استخوان در افراد می‌شود؛ آب‌دوغ‌خیار به کاهش قند، فشار و چربی خون کمک شایانی می‌کند.
این محقق و پژوهشگر طب سنتی افزود: آب‌دوغ‌خیار در کارکرد بهتر سیستم قلبی و عروقی موثر است؛ این غذا خاصیت آنتی اکسیدانی هم دارد بنابراین سیستم ایمنی بدن را تقویت و بدن را در برابر بیماری‌های مختلف و انواع سرطان‌ها به ویژه سرطان سینه، رحم، تخمدان و پروستات محافظت می‌کند.
عظمایی تاکید کرد: آب‌دوغ‌خیار موجب خوشبو شدن دهان می‌شود و تاثیر چشمگیری در شادابی، طراوت و جوان‌سازی پوست و مو دارد.
وی یادآور شد: آب‌دوغ‌خیار به پاکسازی کبد، کلیه‌ها و مجاری ادراری کمک شایانی می‌کند و جوش، خارش و اگزما را هم از بین می‌برد.
مواد لازم برای تهیه آب‌دوغ‌خیار (چهار تا پنج نفر)
ماست                                                                                                                           ۲۰۰ تا ۲۵۰ گرم
دوغ محلی                                                                                                                   یک لیتر
سبزیجات خشک و معطر مانند نعناع، پونه، جعفری، ترخون، مرزه و ریحان        مجموعاً سه قاشق غذاخوری
خیار خُرد شده                                                                                                             پنج عدد
گردوی خُرد شده                                                                                                        ۵۰ گرم
تربچه خُرد شده                                                                                                          پنج عدد
کشمش پلویی                                                                                                            ۸۰ گرم
خامه                                                                                                                            یک قاشق غذاخوری
نان خشک                                                                                                                    به مقدار لازم
نمک                                                                                                                             به مقدار لازم
سبزیجات تازه مانند شوید، ریحان و نعناع برای تزئین                                          به مقدار لازم
گل سرخ برای تزئین                                                                                                   به مقدار لازم
طرز تهیه آب‌دوغ‌خیار
– نخست خیار‌های خُرد شده را به ماست بیفزایید سپس کشمش، گردوی خُرد شده و سبزیجات خشک را به سایر مواد اضافه کنید.
-مواد را به خوبی هم بزنید.
– خامه را با دوغ مخلوط سپس به سایر مواد بیفزایید.
– تربچه خُرد شده و نمک را هم به مواد اضافه کنید.
– مواد را داخل یخچال به مدت یک ساعت قرار دهید تا به خوبی جا بیفتد.
– مواد را پس از بیرون آوردن از یخچال داخل ظرف بریزید و نان خشک را هم به آن بیفزایید.
– روی آب‌دوغ‌خیار را با سبزیجات تازه و گل سرخ تزئین کنید.
– پس از مصرف این غذا بهتر است ۲ تا سه عدد خرما میل تا پروتئین، کلسیم و ویتامین D به خوبی جذب شود.
(۰)(۰)



کد مطلب: 196001
تاریخ: ۶ مرداد ۱۳۹۷

۱) نظراتی که موجب توهین، هتاکی و افترا نسبت به اشخاص حقیقی و حقوقی است منتشر نخواهد شد.
۲) لطفا از نوشتن نظرات خود به صورت حروف لاتین (فینگلیش) خودداری کنید.

گزارش تصویری
گزارش تصویری

توقف ملوان در اولین بازی خانگی

گیل نگاه/رضا احمدپور:در ادامه دیدارهای هفته دوم لیگ دسته یک فوتبال، دیدار تیم‌های ملوان انزلی و قشقایی شیراز با تساوی یک بر یک به اتمام رسید  

گزارش تصویری نمایش رابینسون و کروزو در رشت

گیل نگاه/مائده سیدی: نمایش تئاتر رابینسون و کروزو به کارگردانی علیرضا کوشک جلالی و بازیگری عامر عظیمی و مجتبی علیپور، از امروز یکشنبه تا چهارشنبه 31 مردادماه در تماشاخانه هامون رشت به روی صحنه می رود .  …

گزارش تصویری آغاز به کار دومین نمایشگاه عکس گروه «زی» در رشت

گیل نگاه/پویا بصیری: نمایشگاه عکس گروه عکاسی «زی» با عنوان «روایت دوم: بی چرا زندگانیم» عصر امروز در نگار خانه الهی رشت آغاز به کار کرد. پایگاه خبری و تحلیلی گیل نگاه حامی رسانه ای این نمایشگاه است.…