گیل نگاه: مسمومیت با شیر به دلیل باکتری سالمونلا رخ می دهد. این باکتری تولیدگر ماده ای عفونی به نام سالمونلوزیس است. به گزارش پندار آنلاین: علاوه بر شیر، تخم مرغ، گوشت، ماهی، شیر خشک و … نیز می توانند دچار این مسمومیت شوند. به همین دلیل این مواد از نظر مسمومیت به یکدیگر شباهت دارند. احتمال آلودگی و سمی شدن در موادی با پروتئین بالا توسط باکتری سالمونلا بیشتر است. علائم مسمومیت با شیر متاسفانه علائم مسمومیت با شیر دیر بروز می کند. یعنی به طور تقریبی ۱۲ تا ۲۴ ساعت بعد از خوردن شیر، نشانه ها پیدا می شوند. تهوع، اسهال آبکی شدید، استفراغ، درد شکم، کم آب شدن بدن، خستگی، ضعف، سردرد و تب از علائم مسمومیت شیر می باشند. داروهای قی آور درمان فوق العاده برای مسمومیت غذایی با شیر هستند. به خصوص اگر این مسمومیت با خوردن شیر ایجاد شده باشد. مخلوط  یک استکان گلاب داغ همراه با یک استکان آب ولرم و ۲ قاشق نمک دریا می تواند داروی قی آور باشد. این مخلوط را به بیمار مسموم بدهید. اگر سه ساعت از مسمومیت سپری شده، می توان از داروهای مسهل مانند ترکیبی از دم کرده ۲ قاشق گل سرخ به همراه یک قاشق غذاخوری برگ سنا استفاده کرد. در این صورت بیمار از طریق اسهال عوامل و عناصر سموم بدن را دفع خواهد کرد. با اینکه بیشتر باکتری ها در مراحل پاستوریزه کردن از بین می روند اما بعد از طی مراحل پاستوریزه نیز ممکن است شیر آلوده گردد. چون تمام باکتری ها از بین نرفته اند. بنابراین این باکتری ها در سرما نیز رشد کرده و گذاشتن شیر در یخچال رشد آن ها را کم اما متوقف نمی سازد. باکتری های ترمودوریک(Thermoduric) یا مقاوم به گرما، از آلاینده های شیر بعد از انقضاء هستند. میزان فاسد شدن شیر به این باکتری ها بستگی دارد. چون این باکتری ها انواع مختلف دارند. شیوه درمانی مسمومیت با شیر برای درمان خانگی مسمومیت شیر، مایعات استفاده کنید تا کم آب نشوید. پتاسیم بدن در هنگام مسمومیت کم می شود. برای جبران آن موز مصرف کنید. ۲ تا ۳ عدد برگ ریحان را در ماست اضافه کنید و بخورید. برای معده درد باید کیسه آب گرم روی شکم بگذارید(قرص نخورید). ۲ تا ۳ بار در روز چای دارچین بخورید یا در غذا به عنوان ادویه استفاده کنید. برای درمان مسمومیت شیر از ترکیب آبلیمو با آب ولرم بخورید. برای برطرف شدن و درمان تهوع بین دندان های خود میخک بگذارید. نکات مهم برای نگه داری شیر  شیر را در پاکت اصلی نگه دارید و درب پاکت را خوب ببندید تا احتمال فاسد شدن شیر از بین برود. شیر به مدت طولانی در دمای اتاق نباشد. چون رشد باکتری ها افزایش و فاسد خواهد شد. باقی مانده شیر را به داخل پاکت برنگردانید. چون این کار احتمال فاسد شدن شیر را افزایش می دهد. شیر را در محفظه درب یخچال نگذارید. چون در این صورت تماس بیشتری با هوای محیط خواهد داشت. شیر را در دمای ۳ تا ۴ درجه سانتی گراد نگه دارید. مسمومیت  در صورت استفاده از شیر محلی، حتماً آن را بجوشانید تا باکتری های آن از بین برود. همیشه شیر پاستوریزه مصرف کنید.  
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code