گیل نگاه / مریم صابری: جلسه ستاد تنظیم بازار عصر امروز یکشنبه 27 خرداد با حضور مصطفی سالاری استاندار گیلان برگزار شد. در این جلسه  فرهاد دلق پوش رئیس سازمان صنعت و معدن استان گیلان ، آرش فرزام صفت جانشین معاون هماهنگی امور اقتصادی و توسعه منابع استانداری گیلان، جلال الدین محمد شکریه رییس اتاق اصناف مرکز گیلان، علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی و جمعی دیگر مدیران  مرتبط حضور داشتند. در ابتدای جلسه  فرهاد دلق پوش گزارشی از نظارت بر بازار ارائه داد. او با بیان اینکه ۱۵ هزار بازرسی  در ماه رمضان  انجام شده است گفت: در این بازرسی ها ۷۰۱ تخلف کشف شده است که ارزش ریالی پرونده ها یک میلیارد و سیصد میلیون تومان است.  دلق پوش ادامه داد: 267 مورد با گزارشات مردمی انجام شده که 56  مورد مربوط به تعزیرات است. او بیشترین تخلف را مربوط به گروه غلات با ۹۴ مورد تخلف عنوان کرد و گفت: گروه  مرکبات و صیفی جات با  ۷۰ مورد و پروتئیی با ۶۸ مورد پرونده ،  شیرینی جات با ۴۸ مورد دیگر گروه های متخلف هستند. رئیس سازمان صنعت معدن استان گیلان همچنین افزود: در مرکز استان نمایشگاه عرضه ویژه کالاهای اساسی مورد نیاز مردم نیز به مدت ده روز در نمایشگاه دائمی برپاشد. در ادامه علیرضا شعبان نژاد رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان با بیان اینکه  بازار مرغ استان در تعادل  است گفت: میانگین قیمت در بازار استان ۷۱۴۵ تومان است. او همچنین با اشاره به ورود مسافران در روزهای تعطیلی به استان گفت: کمی نگران بودیم اما به دلیل وارد کردن مرغ و گوشت یخ زده به بازار مشکلی به وجود نیامد. شعبان نژاد همچنین افزود: برنج هم به دلیل حمایت از کشاورزان داخلی ورود نکردیم. با توجه به جمعیت، استان گیلان بالاترین تعداد نانوایی را دارد در ادامه جلسه بررسی مسائل و مشکلات نان در دستور جلسه قرار گرفت.  محمدی  رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان رشت در این جلسه به بیان مشکلات و درخواست نانوایان پرداخت. او با انتقاد از احداث نانوایی بی رویه در استان گفت: گیلان به ازای هر۴۵۰ نفر یک نانوایی دارد که بیشترین تعداد نانوایی با توجه به جمعیت را شامل می شود. این عدد برای تهران هر 1200 نفر و برای اردبیل هر 700 نفر یک نانوایی است. او سپس به پایین بودن قیمت نان اشاره کرد و گفت: قیمت برخی از  مرتبط با نان مانند نرخ دستمزد ٬ خمیر مایه، مالیات افزایش پیدا کرده اما تغییری در قیمت ایجاد نشده است. محمدی ۷۰ درصد نانوایی های استان را بربری ٬ ۱۳ درصد سنگگ٬ ۱۳ لواش و بقیه را نان حجیم عنوان کرد و گفت: تمایل به پخت نان سنگگ افزایش پیدا کرده است. او با بیان اینکه نانواها تمایل دارند که از بند یارانه آزاد شوند گفت: این امر سبب رقابت شده وبه نفع مصرف کننده خواهد شد. رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان رشت با بیان اینکه حدود صنفی ازبین رفته است درخواست کرد محدودیت بیشتری برای افراد متقاضی برای ورود به صنعت نان ایجاد شود. 21 درصد نانوایی ها از جوش شیرین استفاده می کنند دلق پوش حداقل متراژ مورد نیز برای ایجاد نانوایی را ۶۵ متر برای هر نوع پخت و ۲۵ متر افزایش برای یک نوع پخت بیشتر عنوان کرد. او ادامه داد: برطبق بررسی های که انجام شده است ۲۱ درصد نانوایی ها  از جوش شیرین استفاده می کنند.  در هر بازرسی اگر این امر تایید شود تذکر دریافت می کنند و اگر به سه بار تذکر و عدم تمکین برسد لغو پروانه انجام خواهد شد. فرزام صفت هم تایید این نکته که تعداد نانوایی ها در استان گیلان بالا است گفت: وقتی درخواست صنف بالا است یعنی هنوز فضای کار اقتصادی در این بخش وجود دارد. او در مورد صدور مجوز نانوایی ها توضیح داد:  صدور مجوز نانوایی دولتی فقط در شهرک های جدید الحداث و مسکن مهر است و مجوزهای جدید برای  نانوایی های آزادپز است. افزایش کیفیت نان با حذف متخلفان استاندار نیز در این بخش با بیان اینکه می توانیم با شرایطی دریافت مجوز را محدود کنیم گفت: برطبق قانون نمی توانیم به طور کلی جلوی گرفتن مجوز را بگیریم. اما کارگروه می تواند  متراژ مورد نیاز برای ایجاد نانوایی و یا تغییر مکان نانوایی که از قبل مجوز گرفته است را دوباره بررسی کند. او با بیان اینکه بازرسی ها را افزایش دهید ادامه داد:  با حذف متخلفان هم کیفیت نان افزایش پیدا می کند و تعداد نانوایی ها به تعادل می رسد. مجتمع های پخت نان به جای نانوایی تک پختی جلال الدین شکریه رئیس اتاق اصناف مرکز گیلان هم در این جلسه گفت: با توجه به حضور گردشگران باید ایجاد واحدهای مجتمع پخت( پخت چهار نان همزمان ) در مسیرهای اصلی شهر مورد نظر این صنف باشد. استاندار نیز با حمایت از این ایده گفت: می توانیم با مشوق های مانند سهمیه آرد از این کار حمایت کنیم. سالاری همچنین ادامه داد: از برنامه های آموزش در مورد  افزایش کیفیت نان استقبال می کنیم. استاندار همچنین در مورد تقاضای افزایش قیمت نان نیز گفت: ما باید نبض بازار را بگیریم و به مدیران بالادستی گزارش دهیم این امر را نیز به مرکز منعکس می کنیم اما نمی توانیم در مورد افزایش قیمت در گیلان تصمیم بگیریم. شورای شهر در افزایش قیمت ملاحضات اجتماعی را در نظر بگیرد افزایش بحث  قیمت نرخ تاکسی های رشت نیز  دیگر دستور جلسه  امروز بود. جمشیدپور معاون حمل و نقل و ترافیک شهرداری رشت در این جلسه گفت: رانندگان تاکسی  بیش از ۱۲ ساعت کار می کند اما درآمدشان ۵۰ تا ۶۰ هزارتومان در روز است. او با اشاره به برنامه جامع حمل و نقل ترافیک شهر رشت گفت: بر طبق این برنامه باید ۲۷۰۰ تاکسی داشته باشیم اما براساس مجوزهایی که  در سال های گذشته بصادر شده است بیش از ۶ هزار تاکسی داخل شهری داریم. او افزود: ۱۵ هزار خودروی شخصی نیز برای حمل و نقل مسافر تمایل خودشان را اعلام کرده اند. جمشیدپور با بیان اینکه هر تاکسی در حال حاضر ۱.۶۵ مسافر سوار می کنند گفت: رانندگان تاکسی می گویند اگر جلوی خودرو شخصی را بگیرید حتی قیمت افزایش پیدا نکند مشکلی نداریم اما می دانیم که شهرداری و پلیس راهنمایی توان اینکار را ندارد. جمشیدپور با اشاره به افزایش قیمت صورت گرفته در سال 95 اعلام کرد: تقاضا داریم که با همکاری شورای شهر، فرماندار و ستاد تنظیم بازار  افزایش قیمت 20 درصدی مصوب شود. سید محمد احمدی  فرماندارشهرستان رشت نیز با اشاره به ماجرا های اتفاق افتاده و بالا پایین رفتن درصد نرخ افزایش کرایه در سال ۹۵  را تلخ دانست و گفت: نباید اجازه دهیم در امسال نیز این اتفاقات رخ دهد. ۳۵۰۰ تاکسی در حال تردد در شهر هستند که بسیاری وضعیت نامناسبی دارند و در انتظار افزایش قیمت هستند. استاندار نیز در این جلسه عنوان کرد: شورای شهر در تعامل با فرماندار تصمیم بگیرد. او تاکید کرد : برای این تصمیم شورای شهر حتما ملاحظات اجتماعی را بسنجد و رویه تصمیم گیری کلانشهرها در هفته های اخیر را بررسی کند.  
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code