گیل نگاه:مدیرکل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی با بیان اینکه سالانه حدود ۳۰۰ هزار تن کیوی در ایران تولید می شود، گفت: صادرات این محصول بیش از ۱۰۰ میلیون دلار برای کشور درآمد دارد. ابوالقاسم حسن پور مدیرکل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی در گفت وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، گفت: سالانه حدود 300 هزار تن کیوی در کشور تولید می شود. وی افزود: سه استان شمالی مازندران، گیلان و گلستان از استان های تولید کننده این محصول در کشور به شمار می روند. مدیرکل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد بیان داشت: 11 هزار هکتار سطح زیر کشت محصول کیوی است و سالانه بین 100 تا 130 هزار تن از تولیدات آن صادر می شود. حسن پور بیان داشت: هر کیلو از این محصول به قیمت بیش از یک دلار صادر می شود و درآمد حاصل از صادرات این میوه بیش از 100 میلیون دلار است. وی با اشاره به شرایط مربوط آب و هوایی برای تولید این محصول بیان داشت: کشورهای ایتالیا، نیوزلند، شیلی و یونان از عمده ترین کشورهای تولید کننده این محصول به شمار می روند و دارای شرایط مساعد آب و هوایی برای تولید این محصول هستند. حسن پور تصریح کرد: ایران پس از کشورهای ایتالیا، نیوزیلند و شیلی رتبه چهارم تولید این محصول را در جهان دارد. مدیرکل میوه های گرمسیری و نیمه گرمسیری وزارت جهاد کشاورزی گفت: فصل برداشت کیوی ایران با فصل برداشت کشورهای عمده تولید کننده این محصول در دنیا متفاوت است به همین دلیل می توان مشتریان خوبی را جذب این محصول کرد. وی افزود: کیفیت این محصول به دلیل جذب بیشتر آفتاب نسبت به کیفیت تولید آن در کشورهای دیگر بالاتر است. حسن پور بیان داشت: صادرات کیوی آغاز شده و بخش قابل توجهی از این محصول به کشورهای اروپایی و همچنین روسیه، آذربایجان، روسیه و ترکمنستان صادر می شود. به گزارش گیل نگاه مجتبی شادلو رئیس اتحادیه باغداران هم چندی پیش با اشاره به وضعیت تولید کیوی در ایران توضیح داده بود: در گذشته کیوی تنها در غرب مازندران تولید می شود، اما در سال های اخیر با توسعه سطح زیر کشت این محصول در غرب گیلان، بندر آستارا و شرق مازندران تا دشت گرگان توسعه پیدا کرده است. گفتنی است که سالانه حدود یک میلیون و ۴۰۰ هزار تن کیوی در جهان تولید می شود که به ترتیب ایتالیا با تولید سالانه ۵۰۰ هزار تن نخستین تولید کننده و پس از آن نیوزیلند و شیلی به ترتیب دومین و سومین تولید کننده این میوه هستند، همچنین ایران نیز با تولید سالانه ۲۲۱ هزار تن چهارمین تولید کننده بزرگ کیوی در جهان است. در کشور نیز مازندران با تولید سالانه بیش از ۱۱۰ هزار تن کیوی بزرگ ترین تولید کننده و استان گیلان با تولید سالانه بیش از ۷۰ هزار تن کیوی دومین تولید کننده این محصول است. با توسعه کاشت این محصول در سال های اخیر، سطح زیر کشت این محصول غیر بومی در کشور به بیش از ۸۰۰۰ هکتار رسیده است.
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code