تجلیل از هنرمندان صنایع دستی و میراث فرهنگی گیلان:
۱۳۹۴/۰۳/۳۰ ۰۹:۳۳ چاپ

اختصاصی/ به گزارش گیل نگاه:  قسمتی دیگر از برنامه هفتگی تجلیل از هنرمندان صنایع دستی گیلان با شعار ” گیلان، مهد فرهنگ و هنر” به همت موسسه گردشگری گیلان سها و با همکاری سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، مقابل دفتر موسسه گردشگری گیلان سها واقع در بلوار منظریه جنب مسجد فاطمیه برگزار شد. (گزارش اولین هفته)

این برنامه با هدف معرفی هنرها و صنایع دستی گیلان به عموم جامعه در فضای معبر عمومی برگزار شد تا مردم بتوانند مستقیما اجرای این هنر را تماشا کنند و اطلاعات بیشتری پیرامون آن کسب کنند. این برنامه در این هفته به «نان کشتا» اختصاص داشت؛ پخت نان های سنتی و محلی در گیلان از رسوم مردمان این دیار است که در مناطق مختلف رواج دارد. یکی از این نان ها که بیشتر در مناطق شرق گیلان پخت می شود، نان «خرفه یا خلفه» بوده که به نان «کشتا» نیز معروف است. برای پخت این نان که در آستانه اشرفیه رواج زیادی دارد، بعد از پختن کدو و پوست گرفتن آن، آرد گندم و آرد دانه های شنبلیله و گیاه خرفه را همراه با کمی نمک اضافه می کنند. پس از مخلوط کردن این مواد و ورز دادن خمیر، چانه های کوچکی از خمیر تهیه کرده و با وردنه پهن می کنند. سپس خمیر را روی یک ظرف سفالی(گمج) وارونه که روی آتش گذاشته شده، میگذارند تا پخته شود.  کشتا نان شیرین، خوشمزه و خوش طعمی است که عطر و بوی آن مشام هر عابری را نوازش می دهد.  

DSCF3738

DSCF3726

DSCF3759

DSCF3775

DSCF3777

DSCF3792

DSCF3798

DSCF3803

DSCF3727 DSCF3748 DSCF3746  

به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code