رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد علوم‌ پزشکی گیلان:
۱۳۹۵/۰۳/۰۳ ۱۱:۱۲ چاپ
گیل نگاه:رئیس مرکز تحقیقات گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان گفت: گیلان از استان های چاق کشور بوده و 70 درصد مردم آن اضافه وزن دارند. فریبرز منصورقناعی پیش از ظهر امروز در جمع خبرنگاران به مناسبت هفته سلامت گوارش، اظهار کرد: هر ساله از دوم تا نهم خرداد ماه هفته سلامت گوارش نامگذاری شده است. وی شعار امسال انجمن جهانی گوارش تغذیه را «گوارش و سلامتی» عنوان کرد و افزود: هدف از انتخاب شعار مذکور این است که انجمن های زیر نظر انجمن گوارش، مناسب با شعار سال به مردم اطلاع رسانی کرده و آگاهی دهند. این مسؤول با اشاره به تأکید دین مبین اسلام به داشتن تغذیه سالم، گفت: دین مبین اسلام راه ورود بیماری ها به بدن انسان را معده دانسته و اگر در خوردن غذا و خوراکی های دیگر رعایت کنیم بیش از 90 درصد بیماری های گوارش ایجاد نمی شود. وی با بیان اینکه بیشتر بیماری های سرطانی، روده و... به دلیل عدم تغذیه مناسب است، تصریح کرد: برای حذف این بیماری ها باید جامعه را به تحرک وا داریم. ارتباط مصرف روزانه میوه و بیماری سرطان منصورقناعی با اشاره به اینکه انسان ها باید روزانه 4 تا 6 وعده غذا بخورند، خاطرنشان کرد: گیلان به لحاظ جمعیتی از جمله استان های چاق کشور بوده و 70 درصد از افرادی که برای بررسی و درمان بیماری های کبد چرب، قلبی و عروقی مراجعه می کنند اضافه وزن دارند. وی حذف سیگار و مشروبات الکلی را یکی از عوامل مهم حفظ سلامت گوارشی انسان ها عنوان و یادآور شد: دوری از سیگار، مشروبات الکلی و... یکی از عوامل مهم جلوگیری از بیماری های سرطان است. رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد دانشگاه علوم پزشکی گیلان، استفاده از میوه و سبزیجات را در حفظ سلامت انسان ها بسیار موثر دانست و متذکر شد: استفاده از میوه و سبزیجات به صورت روزانه باید در سبد غذایی انسان ها گنجانده و از مصرف آبمیوه های صنعتی به دلیل دارا بودن رنگ های خوراکی پرهیز شود. وی با تأکید بر ضرورت مصرف میوه، گفت: اگر فردی روزانه پنج وعده میوه میل کند 40 درصد آمار بیماری های سرطان کاهش می یابد.  ضرورت استفاده از روغن زیتون و نان سنگک منصور قناعی استفاده از روغن زیتون به جای انواع دیگر روغن های خوراکی را مهم خواند و خاطرنشان کرد: استفاده از روغن زیتون می تواند موجب کاهش بروز بیماری ها در جامعه شود. وی ادامه داد: اکنون اتفاقی که در کشور در حال وقوع بوده، این است که بیشتر به بحث درمان پرداخته می شود و موضوع پیشگیری هنوز به خوبی جا نیفتاده است. این مسؤول با اشاره به نحوه خوردن سه وعده غذایی روزانه، گفت: صبحانه باید کامل خورده شود و ناهار متوسط و شام به صورت کم میل شود و در میان وعده های روزانه حتماً میوه جات و سالاد بدون سس مورد استفاده قرار گیرد. وی مصرف سس را برای سلامتی افراد مضر دانست و خاطرنشان کرد: اگر قرار است سالاد را به همراه چاشنی بخوریم، بهتر است از آبلیمو و ماست استفاده شود. منصورقناعی نان سنگک را بهترین نوع نان بیان کرد و گفت: نان سنگک به دلیل نداشتن جوش شیرین برای مصرف به افراد پیشنهاد می شود و بهتر است از خوردن غلات فرآوری شده از جمله نان باگت خودداری شود. وی خواستار برنامه ریزی بیشتر مسؤولان برای اجرای ورزش های همگانی شد و اظهار کرد: اگر هر فردی روزانه 20 تا 30 دقیقه پیاده روی روزانه داشته باشد به بسیاری از بیماری ها از جمله دیابت دچار نمی شود. رئیس مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد بیمارستان رازی رشت از برگزاری کنفرانس یک روزه تغذیه و دستگاه گوارش در بیمارستان پارس رشت خبر داد. وی یادآور شد: کنفرانس مذکور روز پنجشنبه ششم خردادماه جاری از ساعت 8 صبح تا 14 بعد از ظهر توسط مرکز تحقیقات بیماری های گوارش و کبد و با همکاری انجمن متخصصان گوارش و کبد ایران برگزار می شود.
به اشتراک بگذارید:

نظر شما:

security code